År 2011

År 2011 är på väg mot sitt slut. När jag för ett år sedan stog i tandådalens backe i Sälen och sköt raketer och drack champagne för glatta livet kunde jag aldrig ana vad detta året skulle ge mig, eller snarare ta bort ifrån mig. Året började bra, jag hoppade på ssk-utbildningen igen efter ett års uppehåll. Våren gick så snabbt och var otroligt lärorik med praktik i stort sett hela tiden, som jag hade längtat efter att få plugga igen. Tänker ibland tillbaka på den tiden och funderar över varför jag var nervös inför mötet med nya människor, det blev ju hur bra som helst! Sommaren kom och med den sista sommarjobbet i Degerfors, min familj hade bokat en utlandsresa, bara vi skulle njuta en hel vecka tillsammans i ett varmt land, det var underbart. Inte ens då förstod jag att det skulle bli mina sista minnen med dig. Mitt i sommaren rasade allt, du togs bort ifrån oss. Jag kommer aldrig glömma samtalet jag fick från ambulansen, mammas ord om att du var borta, aldrig. Sommaaren förvandlades helt, allt var upp och ner, ut och in, fel, så otroligt fel! Tiden efter är klar men ändå suddig, det känns som tiden stått still fast den samtidigt har gått jätte fort. Hösten kom och skolstart, närst sista terminen. Skulle jag klara det, det krävdes en hel del av mig själv för att ta sig igenom detta, men jag hade en fantastisk människa som jag fick tillbringa hösten och c-uppsatsen med, vilket underlättade allt väldigt mycket. Men jag känner hur det tog/tar på mig, att inte känna sig lycklig, att fira jul och födelsedag, le men aldrig innerst inne vara riktigt lycklig. Att hela tiden känna att något inte stämmer, känna sig halv men försöka se fram emot saker som jag vet skulle gjort mig lycklig annars.. Det är vad detta året gett mig, ett helvete på jorden, ett helvete som jag tvingas att leva med. När ska jag förlika mig med det, kan man ens det?
image description image description
image description

Jul

Dagarna har gått, precis som vilka dagar som helst. Men lördagen kallades för julafton, söndagen för juldagen och måndagen för annandagen. Dagar som annars och även nu varit en tid att umgås lite extra mycket med de som ligger närmast hjärtat. Men det var så tomt, så otroligt tomt utan dig. Jag tänker ibland på hur jag ska kunna klara av detta, hur jag ska kunna fortsätta att leva mitt liv utan dig. Ibland önskar jag att jag också bara försvann så att jag fick vara med dig, men det är när jag är svag. När jag är lite starkare inser jag att jag har mycket kvar att göra i livet, att jag har många här som jag älskar och inte vill gå miste om. Men ibland spelar det ingen roll känns det som, för det enda jag vill är att vara med dig! En natt drömde jag om dig, vi kramade varandra, jag blev alldeles varm inombords, jag kunde känna värmen från dig. Varför är drömmarna och minnena det närmsta jag kommer dig? Det var tomt att ta kort framför granen, jag var själv.


Dagen före doppare dagen

En tid för att umgås, glädjas och äta en massvis av mat som lagats på mycket kärlek. Det är precis vad denna högtid är. Men när man inte känner så mycket glädje, när den man kanske vill umgås med allra mest inte finns längre. Hur gör man då? Vi kommer "fira" denna högtid, men det känns inte som andra år, det kommer aldrig mera att bli den samma. Jag vill att det ska vara som vanligt, jag vill att du ska vara här, jag är trött på att ha dig i himlen nu, jag vill ha tillbaka dig här på jorden, NU!


21 december

Nu är jag hela ett år äldre, ett år som har fört med sig alla möjliga konstiga, bra och hemska känslor. Det var min första födelsedag utan dig, första gången inga av mina allra närmaste var där. Men jag gläds otroligt mycket åt dom som var där. För det är ingen dag man vill fira själv, inte jag i alla fall. För dagar som denna får man ju möjlighet att träffa alla de fina människor som finns runt omkring en, och det tycker jag om. Jag förundras ofta över hur olika vi är, men att vi ändå kan vara så nära, jag gillar det. Jag blir också oerhört glad och varm av alla som skickade fina grattishälsningar till mig, det betyder mycket! Något annat som jag gillar (allra mest) är mina fantastiska föräldrar, de har varit med om det värsta föräldrar kan drabbas av, jag har aldrig sett dem må så här dåligt. Det känns så hopplöst att veta att det är så det kommer att vara, hopplöst att veta att det inte finns något jag kan göra för att få dem att må bättre. Mitt i allt detta så finns de ändå där för mig. Min kärlek till dom är svår att beskriva, jag vet inte vilka ord jag ska använda för att ge känslorna rättvisa, tycker inte riktigt att det finns några ord som kan bekriva dem på ett värdigt sätt.. Jag älskar er!

Är det tillåtet att känna lättnad?

Jag känner en lättnad inombords, eller jag vet inte om lättnad är det rätta ordet. Men jag känner ett lugn, ibland funderar jag på om jag verkligen får känna detta lugnet, är det ok att känna ett lugn eller en lättnad över det hemska som vi fick läsa och höra om David. Fast det är väl inte det vi fick läsa eller höra i sig som jag känner en lättnad över, det är nog mer känslan om att jag har förstått att David är död, att han är borta och inte kommer att komma tillbaka. Detta kanske låter jätte knäppt nu, men jag hoppas ju fortfarande på att allt detta hemska inte är sant, men jag förstår i andra stunden att det är sant, det är verkligt. Vilket har tagit mig ett steg framåt i mitt sorgarbete, det är fruktansvärt men det är skönt att känna detta lugn.. Jag tänker faktiskt ta till vara på detta lugnet som jag känner inombords, för imorgon är min födelsedag. Min första födelsedag utan dig lillebror, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag känner inför denna dagen, dels har man blivit äldre och vill helst inte fylla år längre men sen så vet jag inte riktigt om jag vill fira dena dag, det känns så fel.. Det enda jag önskar är att du fanns här, så att allt kunde vara som vanligt. Imorgon får jag även besked om min c-uppsats, jag hoppas så innerligt att det blir ett bra besked.

Besked

Idag har jag/vi varit med om något fruktansvärt, svart på vitt har vi fått konstaterat vad som hände vår älskade son och lillebror! Det är inte mänskligt, det som mina ögon läste och mina öron hörde, om det fanns någon cell kvar i min kropp som klarat sig från smärtan så är alla celler från och med idag smärtpåverkade, utan tvekan! Men om man får säga, och om det kan vara skönt att få allting konstaterat, så var det det. Ingen kan någonsin konstatera till 100% varför, man man kan tro. Det ger mig ett lugn, ett lugn som jag inte känt på fem och en halv månad. Smärtan och saknaden är fortfarande kvar, men "förklaringen" ger mig idag ett lugn. Men självklart önskar jag att jag hade haft dig här, älskade lillebror jag hoppas du finner ro, tills dagen vi ses igen.


Små mirakel

Så tom men ändå så full av lycka. Kroppens går på högvarv, alla möjliga hormoner sprider sig genom kroppen. Att gå från stor förväntan, lycka till ett fruktansvärt besked. På noll och ingenting slängs känslorna mellan liv och död. Att förstå att ett nytt fantastiskt liv är här är lika svårt som att förstå att ett annat fantastiskt liv har slocknat. Det vackraste av underverk fick jag träffa idag, sådan otrolig lycka och värme. Det vackraste två människor kan ge. Genom kärleken tar man sig igenom detta, det finns inga genvägar, det är ett helvete. Men små medel underlättar stigen man vandrar på, stigen som visar upp för den brantaste av backar, det är den livet tvingar oss att vandra på. Tillsammans är vi starka.

Virknål och tidtagning

Det ryker om virknålen, jag ligger efter i handarbetet, bebisen vill tydligen komma ut tidigare än beräknat. Men, så himla ledsen är ju inte jag för det. Mellan varven så är jag tidtagare på värkarna, spännande! Låt detta gå bra, låt det komma ut en frisk liten skit. Låt det bli imorgon dag så jag får se underverket och dess fina, stolta föräldrar!


Tisdag

Kroppen värker, det gör så fruktansvärt ont, så ont att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag har ingen lillebror att älska, inget syskon att dela resten av mitt liv med. Vi som hade byggt upp våran relation så bra, vi var så nära, vi fanns där för varandra, det var vi även fanns vi inte var ensamna så var det Vi, du och jag.
I dig har många mist ett barnbarn, en kusin, en vän, en lagkramat det är så mycket vi går miste om när inte du finns. Men hur det än är så är det mamma och pappa som mist ett barn, jag som mist ett syskon. Vi är inte ensamna men det är hos oss det fattas någon, det är vi som är en man kort. Man ska ta fram alla dessa fina minne som man har tillsammans med dig, för det är så du finns för mig nu, men det är ju just det som gör som ondast, att man bara får ha dig i minnet. Jag är kommer aldrig mera bli densamma.

Torsdag

Trots att praktiken är hur bra som helst, så går jag på någon slags reservenergi som egentligen inte finns. Detta yttrar sig på olika sätt, kroppen börjar helt enkelt att säga ifrån.. Kanske borde lyssna på kroppen, men vad händer när jag släpper fram det.. Det måste i alla fall vara bra att göra lite sånt här ibland tänker jag:


Kan det bli bättre?

Idag har jag beskådat små bedårande underverk och fantastiska föräldrar. Vilken underbart yrke tänker jag, att få strosa omkring bland små bebbar och föräldrar som strålar av lycka och stolthet, det måste ju vara det bästa av ställen på ett sjukhus att jobba på. En vacker dag måste det bli min vardag blir tanke nummer två. Andra funderingar idag har varit många och konstiga, ibland obehagliga med de flesta har lett till magkittlande skratt tillsammans med den gravida kvinnan och hennes sambo! Inte nog med att praktiken är bra, man kommer hem till ett hjärtligt hus som luktar nybakade saffransbullar också! Det kan bli bättre livet, men jag vill ändå så slänga in den klyschiga kommentaren: "kan det bli bättre?" förresten så kom jag på att livet kan bara bli bättre nu för att man kan inte förändra det som hänt, det finns INGET som kan få dig tillbaka! Men det är inte så jag tänker det är så jag skriver. Föresten igen, vem vet, det som hände trodde man aldrig i sin vildaste fantasi skulle hända, men det hände. Så vem vet om det blir bättre eller sämre?


Ultraljud

Praktiken är precis vad jag väntade mig, fast lite bättre. Idag har jag fått chansen att få vara med föräldrar som kanske för första gången får se sitt barn, fötter och ben som sparkar och knuffar och det lilla hjärtat som slår. Det är så fantastiskt att se, kan bara tänka mig hur fantastiskt det kommer vara när det lilla knytet är i min mage. Jag kan knappt bärga mig.
Att få vara såhär på praktik är nog kanske precis vad jag behöver just nu, när valet att bara få vara inte är möjligt. Kommer på mig själv under dagen att det kan gå längre stunder mellan gångerna jag tänker på dig, men ändå så finns den där, känslan, även om inte tanken är där. Känslan av tomhet, en känsla av att aldrig mer kommer livet bli sig likt.


Äventyr

Nu är jag på väg till CSK, för min första dag på praktiken på förlossningen. Det ska bli så himla intressant och roligt och jag hoppas verkligen denna placering ger mig precis det jag behöver! Inte nog med att jag får spendera mina dagar på min drömplacering, jag väntar mig där ett fint besök i form av min hög gravida kusin, så kom igen nu skorpan,världen här ute är mycket bättre än mammas mage..


O'Learys

Är på snabbvisit i Karlstad och avnjuter god mat i supertrevligt sällskap! Det är jag välförtjänt av efter många veckors hårt slitande med c-uppsatsen (som nu är inlämnad) och allt annat som är runt omkring! Detta är att fly vardagen, det är sådant här som gör livet lite enklare att leva. Min fina kusin och hennes sköna böna till sambo.


Min dröm är du, min verklighet den är en mardröm

När jag drömmer är det om dig, nu det sista så handlar allt om att du kommer tillbaka från den andra sidan på olika sätt. Jag blir så glad och även fast jag sover känns lyckoruset i hela kroppen, jag vill bara skrika rakt ut så att alla hör att du lever igen! Men när morgonen kommer och jag vaknar till måste jag skilja på dröm och verklighet, då inser jag att du min ängel är min dröm, min verklighet blir istället det hemskaste av mardrömmar! Jag saknar dig, men orden är så små för att kunna beskriv dess egentliga innebörd. Inga ord räcker till för att kunna beskriva vad jag känner. Du fattas mig lillebror!


Plötsligt har himlen den finaste av änglar

Har spenderat eftermiddagen med att gå igenom alla kort och fina hälsningar som vi fick i samband med att du försvann. Det gör så ont att läsa, men tankarna och orden är så fina. Vilket stöd vi fick och får. Men när marken försvinner från fötterna är man ensam om att hitta fotfästet igen. Ibland är det skönt att vara själv med sin sorg, när man måste trösta sig själv och hitta marken under fötterna igen. Men ibland så är det så skönt att ha en värmande och tröstande famn. När jag satt nere på ditt rum och känslorna tog över liksom tårarna rann så såg jag dig komma in genom dörren,"varför är du så ledsen?". Då rann (om möjligt) tårarna ännu mera, men ändå kände jag ett lugn, det kändes som om du kramade mig, som om du fanns där så att jag inte var själv. Så hemsk och härlig känsla på en och samma gång, jag vill ju att du ska krama mig! Än så länge har inte tiden läkt några sår, jag är tveksam om såren efter dig någonsin kommer att läka men jag tvingar mig själv att fortsätta gå..

1:a December

Idag är en dag av glädje och sorg. Idag blir två av mina närmsta ett år äldre och idag är det fem månader sedan du (ofrivilligt) lämnade oss. Det känns som om allt börja sjunka in, men ändå inte. Jag vill ju inte att det ska sjunka in. Jag kan inte förstå att livet ska vara såhär, att du inte ska få uppleva det som jag får uppleva. När jag ser bilder på dig är du så nära men ändå så långt borta! Jag vill inget annat än att ha dig här! Du är min önskan och min dröm, du är mitt allt.

När livet gav sommar den mening som den förtjänar!

RSS 2.0